de 3 L's, leuk, leerzaam, lekker, kom op bezoek! - domein de vier ambachten

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

de 3 L's, leuk, leerzaam, lekker, kom op bezoek!

door mooie wijn en lekker eten worden problemen en zorgen heel snel vergeten

Bezoek onze wijngaard.
voor groepen vanaf 10 personen en na afspraak!

 • uitgebreide rondleiding en proeverij Na ontvangst met een lekker glas mousserende wijn volgt een rondleiding door de wijngaard waarbij uitleg gegeven wordt over onze volledig milieuvriendelijke manier van druiventeelt, de rassen die we hebben en de manier van wijnmaken. Daarna volgt een proeverij van een 5 tal wijnen en bijpassende hapjes, tijdsduur ca 2.30 uur, kosten € 17,50 p/p

 • eenvoudige rondleiding en wijnproeverij rondleiding en proeven van 6 wijnen. € 10,00 p/p

 • NedPord  en likeur proeverij rondleiding en proeverij van onze zoete heerlijkheden, likeuren en onze 'port' typewijn met bijpassende zoete lekkerenijen. € 20,00 p/p

 • Geest uit de fles proeverij rondleiding en proeverij van onze distilaten (Poldergrappa, Kalphados en Ambachnac en Nedpord) met hapjes € 20,00 p/p

 • Vintage High Tea, lekker genieten van diverse soorten thee allerlei heerlijke hapjes, zoet zowel als hartig en we starten uiteraard met een mooi glas mousserende wijn. Alles wordt geserveerd in mooie oude kopjes, de thee komt uit echte vintage theepotten, de hapjes worden zijn vers en huisgemaakt! Kosten € 22,50 p/p.


Eten in de wijngaard voor groepen vanaf 10 personen.

 • Wijngaard Hapas (Hollandse Tapas) speciaal vers gemaakte bijpssende hapjes voor bij de wijnproeverij, kosten € 7,50 p/p

 • de Wijngaardeniershap, uitgebreid lunch buffet, bestaande uit soep, diverse soorten brood en beleg, salades, hartige taart, incl 1 uur lang alle drankjes,

kosten € 12,50 p/p

 • Wijnmakers koffietafel eenvoudige broodmaaltijd met soep en flammentorte, koffie/thee, sappen en wijn € 7,00 p/p

 • Biertse Barbecue, uitgebreid bbq buffet bestaande uit stokbrood met kruidenboter, soep, gebakken aardappels, groenten, verschillende soorten vlees en vis, kartoffelsalade, huzarensalade,  pasta salade, verse groene salade, olijven, incl 2.30 uur lang alle drankjes. Kosten € 27,50 p/p

 • Grillen in de gaard, grillen op de gietijzeren plaat zoals een steen grill. Zelf het vlees enz. op de plaat gaar grillen, bestaande uit stokbrood met kruidenboter, soep, gebakken aardappels, groenten, verschillende soorten vlees en vis, kartoffelsalade, huzarensalade,  pasta salade, verse groene salade, olijven, incl 2 uur lang alle drankjes. Kosten € 27,50 p/p

 • Fondue avonden. jaren 70 kaasfondue of bouilon of in olie zelf je vlees braden. afhankelijk van uw wensen passen we het menu aan. Vegetarisch, kaas met vers gebakken brood, groentes of vlees Alles in van die malle pannetjes met van die rare vorkjes en eten van echte fondue borden. Kosten vanaf € 19,50 p/p incl 3 glazen wijn.

 • Italiaanse maaltijd. Lekkere Italiaanse gerechten, met z´n allen aan lange tafels, als het weer het toelaat, buiten onder de appelbomen, Het menu is wisselend maar bestaat altijd uit stokbrood met kruidenboter, soep een hoofdgerecht en een nagerecht en incl 3 glazen wijn en koffie. Kosten p/p € 22,50.


Workshops
Hapas maken
– snel te maken en zeer smakelijke Hollandse tapas maken. Arrangement bestaat uit, ontvangst met mousserende wijn, een rondleiding door de wijngaard, het zelf onder begeleiding maken van diverse hapjes en deze daarna tijdens een begeleide wijnproeverij opeten, incl. recepten mapje. Kosten € 25,00 p/p.
Wijnbouw en wijnmaken
, rondleiding door wijngaard met zeer uitgebreide uitleg over de teelt van wijndruiven, het snoeien enz. en het maken van wijn, uiteraard gevolgd door een uitgebreide wijnproeverij met wat hapjes. Deelnemers krijgen een fles mousserende wijn en certificaat mee naar huis. Kosten € 25,00 p/p
Workshops kunst
, diverse kunstvormen zoals schilderen met acryl, keramiek maken, mozaïek maken schilderen met wijn en neem een zelfgemaakt kunstwerk mee naar huis. Workshops worden gegeven en begeleid door erkende kunstenaars. Kosten afhankelijk van het soort workshop en de gebruikte materialen, kosten op aanvraag. De workshops zijn naar wens uit te breiden met Hapas, de Wijngaardenierslunch of de Biertse barbecue.Binnenkort worden deze workshops ook een weekend lang gehouden. Programma (onder voorbehoud) Aankomst op zaterdagochtend, lunch, workshop, avondeten, eventueel avondvaart met de fluisterboot, wijnproeverij. Zondag ontbijt, workshop of wandelen rondje Oostenrijk, lunch en vertrek.Overnachten in originele houten vaten midden in de wijngaard of in leuke trekkershutten!.

Workshop Mozaïek in de wijngaard voor groepen door Wanda Klein.

I
n de zomer kunnen groepen met mooi weer heerlijk aan het water en tussen de fruitbomen gaan werken. Met minder mooi weer is het daar trouwens ook goed werken in de orangerie. In de wijngaard kan alles !. Terwijl we werken kunnen we ons daar lekker laten verwennen met allerlei hapjes en drankjes.
Uiteraard is het mogelijk een compleet weekend te werken aan uw eigen kunstwerk, overnachten kan in de originele en unieke slaapwijnvaten.
De datum, wat we maken en met hoeveel deelnemers en natuurlijk ook de prijs bepalen we in overleg. Neem contact op Wanda Klein en mail naar: info@MozaWan.com. Voor kleinere groepen heeft Wanda in haar galerie de Window in Spijkenisse ook een eigen programma, kijk op www.mozawan.com of stuur een mailtje voor meer informatie.

Een waarschuwing hierbij is wél op zijn plaats: Mozaïek is verslavend !


Alle gerechten worden vers bereid in eigen keuken en de arrangementen zijn alleen beschikbaar
voor groepen vanaf 10 personen en na afspraak! Op maandag zijn we gesloten. Alleen in zeer speciale gevallen zijn we op maandag open. We houden waar mogelijk rekening met diëten en speciale eetwensen als deze vooraf doorgegeven worden.

U kunt op de wijngaard terecht voor uw familiefeesten, schoolreisjes, bruidsfeesten, bedrijfsseminars, productpresentaties, teambuilding, uitjes voor sportverenigingen, instellingen en personeelsfeesten. Geef ons uw wensen door en wij zorgen voor een onvergetelijke dag.

Onze wijngaard is te bereiken met de fluisterboot “de IJsvogel”
, die vanaf de monumentale Spijkenisser Molen en het Stoomgemaal  ‘de Leeuw van Putten’ vaart en na  een tocht van ca 50 minuten via de stad, het bos en de polders de wijngaard bereikt. Een bijzonder mooie vaart met leuke uitleg door enthousiaste gidsen voor slechts € 5,00 p/p. aanmelden bij Fluisterboot de IJsvogel

Wandelroute rondje Oostenrijk,
vanaf de wijngaard ie een mooie wandeltocht uitgezet rond het Oostenrijk, via het Mallebos en door de polder, de tocht is te lopen in ongeveer 1 uur en 15 minuten. Desgewenst loopt een van onze mensen mee en geeft uitleg over hetgeen te zien is onderweg. De kosten voor de gids zijn € 30,00. De route is te combineren met bijvoorbeeld  een lekker kop stevige soep en stokbrood met kruidenboter (€ 5,00), de Hapas, de Wijngaardenierslunch, Grillen in de Gaard of de Biertse barbecue.

Uiteraard is de wijngaard ook te bereiken met de auto via de weg, of met de fiets via diverse mooie fietsroutes.

Breidt uw bezoek uit met een bezoek aan de prachtige kasteelruïne Ravensteyn
met zijn mooie tuinen in Heenvliet, ga eens rijden op die leuke ouderwetse solex brommertjes of op ligfietsen. Maak een mooie fietstocht door het natuurgebied rond de Bernisse en bezoek de mooie oude dorpskernen van Zuidland, Abbenbroek, Heenvliet en Geervliet.

Neem contact met ons op voor een geheel verzorgde dag, met thema’s als natuur, boerenleven, geschiedenis, sportief, of geef uw eigen ideeën op en wij denken met u mee.

Ook voor alternatieve en niet te dure
schoolreisjes met een educatief karakter, wat dacht u van verantwoorde  voedselproductie? Vaar met de fluisterboot en hoor over vis, krijg in de wijngaard les over het maken van druivensap en bezoek de Zuidlandse molen ‘de Arend’ waar men laat zien hoe graan gemalen wordt zodat het gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld pannenkoeken. En ga als afsluiter pannenkoeken eten bij de Pannenkoeken bakker.

Of een geschiedenis schoolreis,
varen met de Fluisterboot en horen over de geschiedenis van Spijkenisse, het ontstaan van de polders,  bezoek de wijngaard en hoor over de geschiedenis van wijnbouw en eet een middeleeuwse maaltijd in de wijngaard, bezoek de ruïne Ravensteyn.
Voor prijzen neem contact op met ons.

Voor verkoop en bezoek alleen geopend op Vrijdag en Zaterdag van 10 tot 17
uur en vanaf begin mei tot eind september op Zondag van 14 tot 17 uur, verder alleen na afspraak!

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu